Welcome to cateringtapas.no

Hilsen Stephen.
ACEPTAR

Bocaditos / Fingermat

Bestill og prøv noen autentiske spanske tapas lagd på spansk måte.
Minimum 12 personer. 

Google oversetter bocaditos til “Forretter” og det kan være like så greit, men egentlig så kan man kanskje bruke “Små munnfull” i steden. Her har vi satt sammen noen “bocaditos” med både varme og kalde retter, og en trenger ikke tallerken og heller ikke bestikk til bespisining. Vi leverer alt på en slik måte al det eneste en trenger er en serviett eller to, som også følger med.
Liste over nummererte allergener finnes nederst på siden.

 

Bocaditos / Fingermat (325 kr per person)

Empanadillas, med kylling og chorizo (Allergener 1)
Pincho tortilla(Allergener 3)
 Spansk potetsalat med tunfisk og reker (Allergener 2,3,4)
 Oliven miks(Ingen Allergener)
 Jamon Iberico Cebo lagret i 22 måneder (Ingen Allergener)
Queso manchego curado lagret i 6 måneder (Allergener 7)
 Pipirrana, frisk skalldyr salat fra syd Spania. (Allergener 2,4)
 Focaccia (Allergener 1)
 Regaña, spansk flatbrød håndlaget (Allergener 1)
 Alioli (Allergener 3)

Varmeretter flecha

 Bacon dadler (Ingen Allergener)
 Croquetas med kylling, serranoskinke og bechamelsaus, frityr stekt (Allergener 1,7,10)
 Pinchitos, kylling på grillspyd med pinchito krydder (Ingen allergener)

Vi gjør oss ikke ansvarlig for mulige trykkfeil, oppskrifter kan bli forandret.

Allergener / Allergens

1.- Gluten / Wheat
2.- Skalldyr / Crustaceans
3.- Egg / Egg
4.- Fisk / Fish
5.- Peanøtter / Peanuts
6.- Soya / Soya
7.- Melk / Milk
8.- Nøtter / Nuts
9.- Selleri / Celery
10.- Sennep / Mustard
11.- Sesamfrø / Sesame
12.- Svoveldioksid og sulfit / Sulphur dioxide and sulphites
13.- Lupin / Lupin
14.- Bløtdyr / Molluscs

SPANSK GASTRONOMI

Spania er et helt unik land når det gjelder gastronomi. Fra en region til en annen kan det være helt forskjellige typer mat. Alt er avhenging av lokale råvarer, klima og innflytelse fra andre folkeslag. I sør har vi middelhavet med sine middalshavs reker, tunfisk, sverdfisk, akkar, blekksprut, sardiner og krabber. Litt inn i landet har vi høye fjell hvor de tørker de beste serranoskinkene. Tørr kald luft kombinert med spesielle typer gris som går fritt og spiser nøtter, gir oss de berømte “pata negra” skinkene. Hele det sørlige spania var okkupert i 800 år av araberne som også har beriket spania med sin gastronomi. For eksempel det krydderet som jeg bruker på mine pinchitos grillspyd. I nord har vi et kaldere klima og noe av det beste storfekjøttet kommer derfra. Atlanterhavet med sine utsøkte ansjoser som smelter i munnen og masse andre ting. I øst, Valencia med sine rismarker og nasjonalretten paella, Paella blir lagd med fisk og skalldyr eller med kjøtt (Kylling, hare eller gris). Når det gjelder tapas er Granada den beste byen for meg. Det var der jeg bodde i 25 år. Her før du gratis tapas hvis du bestiller øl, vin eller alkoholfritt. Ellers er det for det meste vanlig med at en må betale for tapasen en spiser. I baskerland så blir de kalt “pinchos” som betyr å stikke. Det kommer av at de har tapas utstilt på bardisken med en tannstikker i matbiten. Når du er ferdig med å spise pinchos så kan kelneren ganske enkelt telle opp tannstikkerne og slik vet han hvor mye du har spist. Det er en glede for meg å ta med meg litt av denne fantastiske matkulturen hit til Trondheim og tilby dere mine spanske tapas. Vi kommer til å jobbe med å forbedre tapas tilbudet og vi vil stadig komme med nye tapas, så følg med på vår nettside. Dette er bare begynnelsen.