Welcome to cateringtapas.no

Hilsen Stephen.
ACEPTAR

Tapas Meny

Bestill og prøv noen autentiske spanske tapas lagd etter våre egne oppskrifter hentet fra lokalmiljøet i Spania. Vi har inkludert 1 extra tapas rett etter eget ønske som dere kan legge til i “Grunpakken”. Hvis dere ønsker å legge til flere extra tapas retter så koster det 30 kr per person/rett.
Minimum 10 personer. 
Liste over nummererte allergener finnes nederst på siden.

Grunnpakken + 1 extra tapasrett (250 kr per person)

 Spanske kjøttboller i tomatsaus (Ingen allergener)
 Saltbaktepoteter (Ingen allergener)
 Alioli (Allergener 3)
 Scampi med hvitløk og chili (Allergener 2)
 Pinchitos, kylling på grillspyd med pinchito krydder (Ingen allergener)
 Focacciabrød (Allergener 1)
 Kyllingklubber i chilisaus (Ingen allergener)
 Stekte mini chorizo (Ingen Allergener)
Hvis du vil legge til noen ekstra tapasretter, her har du noen å velge i!

Extra tapasrett (30, -kr per person)

Pastasalat med soltørket tomat (Allergener 1)
Empanadillas, med kylling og chorizo (Allergener 1)
Bacon dadler (Ingen Allergener)
Serranoskinke ibérico cebo lagret i minst 22 måneder
Tortillaspansk omelett (Allergener 3)
Queso Manchego curadolagret i 6 måneder (Allergener 7)
Croquetas med kylling, serranoskinke og bechamelsaus, frityr stekt (Allergener 1,7,10)
Fylte piquillo paprika med sopp & skinke i tomatsaus (Allergener 4,7)
Boliñas de bacalao, Bacalaoboller med potet (Allergener 1,3,4)
 Grønne asparges fra Navarra med egg & majones (Allergener 3)
Jalapeños fylt med cheddar i deilig, sprø panering (Allergener: 1,7)

Tilbehør

Her er litt forskjellig tilbehør som kan passse inn i menyen.

Mojo picon er en middels sterk paprika og hvitløkssaus
fra Kanariøyene som brukes til de saltbaktepotetene.
Lages etter vår egen oppskrift. Anbefales.

 Mojo Picon 400ml 89 kr. (Allergener: ingen)
 Olivenmiks 350gr 69 kr. (Allergener: ingen)
 Extra focacciabrød 80 kr. (Allergener 1)
 Glutenfritt focacciabrød 30 kr per person. (Allergener ingen)
 Veganboller i tomatsaus 30 kr per person. (Allergener 6)
 Brødsnacks med tomat & oregano 120g 36 kr. (Allergener 1)
Vi gjør oss ikke ansvarlig for mulige trykkfeil, oppskrifter kan bli forandret.

Allergener / Allergens

1.- Gluten / Wheat
2.- Skalldyr / Crustaceans
3.- Egg / Egg
4.- Fisk / Fish
5.- Peanøtter / Peanuts
6.- Soya / Soya
7.- Melk / Milk
8.- Nøtter / Nuts
9.- Selleri / Celery
10.- Sennep / Mustard
11.- Sesamfrø / Sesame
12.- Svoveldioksid og sulfit / Sulphur dioxide and sulphites
13.- Lupin / Lupin
14.- Bløtdyr / Molluscs

SPANSK GASTRONOMI

Spania er et helt unik land når det gjelder gastronomi. Fra en region til en annen kan det være helt forskjellige typer mat. Alt er avhenging av lokale råvarer, klima og innflytelse fra andre folkeslag. I sør har vi middelhavet med sine middalshavs reker, tunfisk, sverdfisk, akkar, blekksprut, sardiner og krabber. Litt inn i landet har vi høye fjell hvor de tørker de beste serranoskinkene. Tørr kald luft kombinert med spesielle typer gris som går fritt og spiser nøtter, gir oss de berømte “pata negra” skinkene. Hele det sørlige spania var okkupert i 800 år av araberne som også har beriket spania med sin gastronomi. For eksempel det krydderet som jeg bruker på mine pinchitos grillspyd. I nord har vi et kaldere klima og noe av det beste storfekjøttet kommer derfra. Atlanterhavet med sine utsøkte ansjoser som smelter i munnen og masse andre ting. I øst, Valencia med sine rismarker og nasjonalretten paella, Paella blir lagd med fisk og skalldyr eller med kjøtt (Kylling, hare eller gris). Når det gjelder tapas er Granada den beste byen for meg. Det var der jeg bodde i 25 år. Her før du gratis tapas hvis du bestiller øl, vin eller alkoholfritt. Ellers er det for det meste vanlig med at en må betale for tapasen en spiser. I baskerland så blir de kalt “pinchos” som betyr å stikke. Det kommer av at de har tapas utstilt på bardisken med en tannstikker i matbiten. Når du er ferdig med å spise pinchos så kan kelneren ganske enkelt telle opp tannstikkerne og slik vet han hvor mye du har spist. Det er en glede for meg å ta med meg litt av denne fantastiske matkulturen hit til Trondheim og tilby dere mine spanske tapas. Vi kommer til å jobbe med å forbedre tapas tilbudet og vi vil stadig komme med nye tapas, så følg med på vår nettside. Dette er bare begynnelsen.